Kan een appel denken?

kan een appel denken

De kleuters bedachten wie en wat allemaal kan denken. Een drukke moeder kan niet denken, die heeft het te druk en is afgeleid door haar kinderen. Een ijsbeer denkt wel veel na. Over ijs, water, zwemmen en natuurlijk de vissen en zeehondjes die hij op gaat eten (daarbij trokken een paar kinderen een héél sip gezichtje!).

Een gamend kind denkt na over hoe hij het spel kan winnen. Een computer kan helemaal niet nadenken! Het idee alleen al. Hoe weet een computer dan het antwoord als je een vraag intikt of inspreekt bij bijvoorbeeld Siri? Tja, dat kan waarschijnlijk niet zonder denken, dus dit werd een twijfelgeval. Een dromend en slapend kind denkt heel diep na, namelijk over welke dromen er gedroomd gaan worden, dromen op bestelling dus.

Tot slot werd er lang nagedacht of een appel na kan denken. Natuurlijk niet! Dat was de eerste reactie. Hoe weet een zaadje dan hoe het een appelboom kan worden? Of een appel wanneer het de boom kan loslaten om op de grond te vallen als het rijp is? Daar kwamen we niet uit, dus we hebben afgesproken dat we dat allemaal aan een appel gaan vragen op de fruitschaal.

Auteur: Marianne

Mensen kritisch leren nadenken is wat ik doe. Ik werk voor verschillende scholen, organiseer workshops, geef trainingen en les in mediawijsheid, coach kinderen en jongeren & filosofeer met kinderen, jongeren en volwassenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.